Categorii
Blog Dezvoltare personala

7 motive pentru care sa participi la protest

Asta pentru ca am stat de vorba cu cativa prieteni pe care i-am convins cu greu sa vina la protest. Si banuiesc ca mai sunt si altii, cu care nu apuc sa stau de vorba. Asa ca iata 7 motive pentru care sa vii la protest:

1. Mineritul creaza instabilitate economica si are sanse mici sa genereze bunastarea cetatenilor de rand (in caz ca din ratiuni economice sustii RMGC). Mai multe pe tema asta poti citi aici, intr-un articol scris de Marcel Ionescu-Heroiu, absolvent al Facultatii de Stiinte Economice, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, si cu un doctorat in Dezvoltare Regionala de la Cornell University din Ithaca, New York si lucrează acum pentru Banca Mondiala in Bucuresti.

2. Efectele asupra mediului sunt devastatoare! Si implicit asupra oamenilor. Poti vedea aici cum traiesc altii consecintele exploatarii cu cianura, inclusiv despre accidentul minier de la Baia Mare din anul 2000.

3. Pe langa natura si 3 sate care urmeaza a fi rase de pe fata pamantului pentru a ramane apoi doar un crater, acolo se mai afla si cele mai mari si importante sisteme de exploatare miniera de pe vremea romanilor, de acum 2000 de ani, numite Alburnus Maior. Aici poti urmari un filmulet documentar despre asta.

4. Intelegi oarecum ce este democratia dar nu ai fost la vot pentru ca oricum “toti sunt la fel”? Acum iti poti exercita dreptul democratic de a protesta, poti vedea cum e sa fii cetatean intr-o societate democratica.

5. La protest te poti intalni cu prieteni, poti cunoaste oameni noi, afla lucruri noi in timp ce contribui la o schimbare sociala. O poti vedea ca o iesire in oras cu valoare adaugata.

6. Este un protest civilizat si pacifist, poti veni cu catelu’, cu purcelu’, cu copilu’, cu bunicu’, cu bicicleta sau trotineta. Poti veni sa te simti bine alaturi de altii carora le pasa de ce se intampla in jur si sunt constienti ca pot face ceva pentru asta.

7. Fie ca locuiesti in Romania, fie ca te-ai carat din tara pentru o viata mai buna, intelege ca este un pericol care te vizeaza! Este vorba de abuz din partea unei corporatii care in interes propriu distruge fara pasare planeta. Incurajarea prin indiferenta a unui astfel de comportament creaza precendent. Adica prin indiferenta ii vom incuraja sa continue sa-si creasca averile si puterea calcandu-i in picioare si pe altii si distrugand planeta. Fa-o pentru ca te respecti pe tine!

Si daca iti place sa fii organizat si vrei sa stii mai multe despre cum poti protesta si cum te poti implica, gasesti aici un ghid al activistului.

Ne vedem la protest!

Un răspuns la “7 motive pentru care sa participi la protest”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *