Ce este EMDR?

EMDR este o metoda psihoterapeutică ce ne permite să reprocesăm și să reintegrăm amintiri traumatice astfel încât ele să nu ne mai producă emoțiile și disconfortul puternic pe care le-am trăit în trecut. 

Trauma reprezintă amintirea unui eveniment trecut care a pus viața sau integritatea noastră sau a unei alte persoane în pericol. Este de obicei o amintire foarte vie, compusa din imagini, senzații fizice și emoții intense, adesea copleșitoare. 

EMDR ne ajută să reprocesăm informații blocate în memorie, uneori chiar să ștergem anumite părți sau să le reintegrăm într-un mod mai sănătos. În cadrul terapiei EMDR folosim mișcări oculare, stimulare auditivă sau tactilă pentru a reprocesa amintirile traumatice. Atfel, se evită retraumatizarea iar amintirile se pot rearanja într-un mod mai ecologic.

EMDR(Eye Movement Desensitization and Reprocessing) este o metodă validată științific, dezvoltată și folosită inițial pentru veteranii de război de către Francine Shapiro.

Formarea și certificarea mea au fost obținute prin Societatea Romana de EMDR în colaborare cu traineri din Italia și Spania.

Sună acum pentru o programare la 0728049679.