Categorii
Blog Psihologie pozitiva Stres

Cum să te refaci rapid când ai o zi proastă

Te enervează colegul cicălitor de la birou, te enervează și cel prea drăguț care-ți urează mereu o zi bună? Te stresează orice sarcină pe care o ai? Pisica ți-a rupt ciorapii chiar înainte să ieși din casă, nu ai reușit să găsești cheia la plecare, telefonul îți era aproape descărcat și trebuia să te sune curierul? Parcă toate ți-au mers prost și pe la mijlocul zilei simți că nu mai reziști! Toți ne-am aflat acolo la un moment dat. Și până una alta, cred că funcționează în asemenea situații, mici șmecherii de îmbunătățire rapidă a stării de spirit.

1. Trage aer adânc în piept…și lasă internetul!
Știu, îți vine să te refugiezi în postări sau jocuri pe Facebook, tweeturi, poze pe Instagram, orice care să-ți ia atenția de la starea ta nasoală. Nimic mai greșit. Te păcălești singur crezând că liniștirea și zenul vor veni de acolo! Așa că pasul numărul UNU este să lași deoparte calculatorul!

social-media-ban (1)
2. Îndreaptă-ți atenția spre tine. Da, îmi vine să te bat iar la cap cu meditația, dar astăzi am un mic artificiu pentru tine. Poți cultiva prezența conștientă folosindu-ți simțurile și oferindu-ți plăcere.
Pregătește-ți un ceai aromat de musețel, de tei sau de mentă (de preferat să nu fie la plic), și soarbe-l încet. Fii atent la aromă și bucură-te de fiecare înghițitură. Poți face la fel și cu o bucată de ciocolată. Asta ca să înveți cum se mănâncă cu adevărat ciocolata: Ciocolată nu se mestecă niciodată! Ciocolată pur și simplu se simte. Ciocolata se lasă să se topească în gură. Ea există, chiar așa cum zic reclamele, pentru momente intense de plăcere. Dar numai dacă este mâncată cum se cuvine (cu deplină atenție și conștientizare).

3. Ia un pix și scrie-ți frustrările. Notează cursul evenimentelor care te-au făcut să ajungi în starea pe care o ai acum. Descrie-ți frustrarea, gândurile și sentimentele pe care le ai și apoi arunc-o la gunoi. Nu-i așa că e mult mai bine?

4. Ridică-te de pe scaun și fă câțiva pași. Mergi până la geam, ieși până afară și fă o plimbare de 10 minute. Te va ajuta să-ți limpezești gândurile, să-ți îndrepți atenția spre altceva. Nu lua un coleg cu tine căruia să i te plângi și să-ți intensifici frustrarea. Mergi singur și vezi ce-ți iese în cale.

5. Îndreaptă-ți acum atenția și spre cei din jur. Găsești un coleg care are nevoie de un mic ajutor? Sau poate găsești chiar un om necunoscut. Fă o faptă bună fără să aștepți nimic înapoi și starea ta de spirit se va îmbunătăți drastic!

tumblr_m4v5gq1js91qzyt2ro1_500

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *