Jurnalul prieteniei cu sine

Jurnalul prieteniei cu sine” este o colecție de exerciții de autocunoaștere, prin dezvoltarea atenției față de propriile trăiri și de dezvoltarea atitudinilor și abilităților pentru promovarea sănătății mintale.

Unul dintre motivele pentru care am decis să creez acest jurnal este pentru că scrisul ne ajută să ne clarificăm gândurile, să ne detașăm de propriile trăiri interioare și să cizelăm ceea ce gândim. Ideile pe hârtie sunt întotdeauna altfel decât ideile care ne ies direct pe gură și decât ideile care ne vâjâie adesea fără noimă prin cap.

Un alt motiv este faptul că o parte importantă din munca în terapie, este muncă individuală, făcută de fiecare persoană în perioada dintre ședințe.

Având deja o colecție de exerciții pe care le foloseam fie în munca mea în terapie individuală, cu grupuri sau ca teme de casă între ședințe mi-am dorit să le pot da mai departe, și altor persoane.

Jurnalul conține 100 de pagini cu 35 de exerciții împărțite pe zile și grupate în 4 categorii: Sens, Clarificare, Emoții și Relații. Paginile sunt color și conțin câte o ilustrație pentru fiecare categorie, astfel încât acestea să dea tonul și să te inspire.

Exercițiile sunt inspirate din psihoterapie (ex. Psihoterapie Pozitivă, Analiză Tranzacțională, Psihologia Analitică a lui Jung), psihologie pozitivă (exerciții de recunoștință, mindfulness, relații), filosofie (filosofie antică, existențialism, consiliere filosofică).

Jurnalul are mai multe roluri:

 • clarificarea și îmbogățirea ideilor despre propria persoană
 • promovarea unor atitudini și abilități care susțin sănătatea mintală
 • îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți
 • promovarea unor activități de autoreglare emoțională

Prima ediție a fost epuizată. La linkul de mai jos se pot face comenzi pentru a doua ediție, care a ieșit de la tipar în luna martie, la prețul de 119 de lei:

https://forms.gle/Vhj4m6JK1LbNFq2h6

Pentru alte detalii, scrie-mi pe adresa: contact@arminda.ro


Posted

in

by

Tags:

Comments

One response to “Jurnalul prieteniei cu sine”

 1. Emilia Roxana Danoiu Avatar
  Emilia Roxana Danoiu

  Buna Arminda,

  Felicitari!
  Doresc doua exemplare, te rog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *