Categorii
Depresie Dezvoltare personala Psihologie pozitiva

Liste care merită făcute

“Timpul este o iluzie care ne face sa gâfâim.” Yann Martel

 

Există două momente în an care mă fac să mă gândesc la trecerea timpului. Sărbătorile de iarnă și ziua mea. (Norocoși cei pentru care cele două coincid.) Cu toate că nu dau prea mare importanță Crăciunului și Revelionului, se ivesc mereu semne care-mi arată că mi s-a mai scurs un an din viață. Și  mă neliniștesc teribil.


time1

În fiecare an, sărbătorile de iarnă încep cu iluzia că timpul se dilată. În ajun sunt convinsă că voi avea atât de multe zile libere încât să “€œrezolv” tot ce n-am rezolvat anul acesta și îmi planific ultimele zile din an propunându-mi să-mi fac toate “temele” restante.  

În perioada dintre cele două evenimente însă, observ că nu reușesc să fac mai nimic din ce mi-am propus, că de fapt, zilele nu sunt nici mai lungi, nici mai multe.  

Așa că trec la rezoluții pentru anul următor. Pun pe hârtie tot ce n-am apucat să fac și mai adaug de trei ori atâtea, că doar am un an întreg la dispoziție, nu-i așa?

Niciodată nu mi-am păstrat vreo listă ca să pot vedea dacă mi-am îndeplinit obiectivele astea coapte în ultima săptămână din an, asezonate cu axietatea trecerii timpului, sub presiunea aburilor bucatelor tradiționale și a dulciurilor îmbietoare. Dar sunt convinsă că nu aș fi bifat mai nimic.

Am ajuns să cred că toate rezoluțiile de sfârșit de an intră în categoria “€œde mâine o să..”, adică niște autoamăgiri care, ceva mai mult decât frustrări, nu prea au cum să nască în sufletul nostru.

Așa că eu o să trag aer adânc în piept  și o sムexpir toate lucrurile pe care nu le-am făcut, pe care ar fi trebuit să le fac, pe care cred că o să le fac la anul și pe care vreau să le fac acum, repede, până nu se scurge nisipul din clepsidră. Și în zilele ce mi-au mai rămas o să mă gândesc la toate cele pentru care a meritat să trăiesc în 2013. Și o să fac câte o lista cu:

  • 7 oameni noi pe care mă bucur că i-am cunoscut
  • 5 lucruri de care sunt mândră că le-am realizat
  • mulțumiri pentru 5 relații care mi-au făcut anul mai bun
  • câteva rânduri despre 3 dintre cele mai frumoase momente din anul ce tocmai a trecut
  • un playlist cu 7 melodii care mi-au înseninat zilele
  •  o listă cu 5 bancuri care m-au făcut să râd
  •  o listă cu 7 mâncăruri noi pe care le-am încercat
  • o listă cu 5 spectacole frumoase la care am participat
  • o listă cu 7 cărți bune pe care le-am citit

5 răspunsuri la “Liste care merită făcute”

Ai dreptate ! e singura lista – si am citit in perioada aceasta indemnuri nenumarate , mai mult sau mai putin autoritare sau tiranice – care merita facuta ! Dar , mai ales , merita sa traiesti in acest fel ! Pentru bucurie , pentru savoarea vietii , Traieste si bucura-te de fiecare clipa ! Ma bucur tare mult ca am citit !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *