Ateliere de autocunoaștere

Prietenia cu sine – atelier de practică filosofică

Descoperă arta de a fi cu tine prin participarea la seria de ateliere: ”Prietenia cu sine”

Pornește într-o călătorie de auto-descoperiere cu o nouă serie de workshopuri ”Prietenia cu sine”. Bazată pe practica filosofică, cu cu originile în dialogul socratic, atelierele oferă o oportunitate de transformare și conexiune mai profundă cu propria persoană.

Te invit la o serie de ateliere numită ”Prietenia cu sine” în cadrul cărora ne vom exersa abilitățile de autocunoaștere și dezvoltare personală bazate pe practica filosofică. Vom folosi dialogul pentru a ne clarifica și aprofunda ideile, scopul fiind acela de a ne susține unii pe ceilalți în acest demers. 

Schimbările și problemele prin care trecem în viață ne provoacă adesea să ne reoganizăm ideile și să facem o reevaluare a ceea ce ne ghidează în viață. Astfel ajungem fie să ne lărgim perspectivele, fie să ne agățăm cu îndârjire de unele idei care se contrazic cu experiența, resimțind astfel neliniștea conflictelor noastre interioare. Practica filosofică ne ajută să ne clarificăm ideile, astfel încât să devenim mai conștienți de cele care ne setează atitudinile cu care ne trăim viața.

Într-o lume plină de solicitări și distrageri constante, este ușor să trecem cu vederea cea mai importantă relație dintre toate – cea cu noi înșine. Atelierele noastre oferă un spațiu în care poți explora bogăția ideilor tale interioare, poți să te angajezi în dialog semnificativ și să creezi o prietenie cu acele părți din tine care au fost ignorate, criticate, sau desconsiderate.

Ceea ce distinge „Prietenia cu sine” este accentul pus pe metoda practicii filosofice – o abordare a care încurajează gândirea critică, auto-reflecția și căutarea înțelepciunii într-un mod interactiv și colaborativ. Prin dialogul filosofic ne propunem să gândim împreună, cu susținere și curiozitate față de ideile propuse, problematizând, argumentând, găsind exemple și excepții cu scopul de a ajunge la o înțelegere mai clară și mai profundă. 

Îți propunem o serie de 4 ateliere ce se vor desfășura în lunile mai și iunie 2024, în fiecare luni între orele 18 și 20. În fiecare atelier vom aborda câte o temă, lăsându-ne inspirați de texte filosofice, povești și de propriile noastre preocupări. Vom aborda teme precum: prietenia, anxietatea, identitatea, intimitatea, timiditatea, etc.

Fie că ești în căutarea clarității în mijlocul complexității vieții, fie că dorești un sentiment mai profund de împlinire sau pur și simplu eștii curios despre perspectivele noi pe care le poate oferi practica filosofică, atelierele noastre sunt potrivite. Nu este necesară nicio experiență filosofică – doar o minte deschisă și dorința de a explora profunzimile ființei umane.

Ateliere trecute:

Practică filosofică pentru părinți și terapeuți

Agresivitatea copiilor – emoțiile părinților

Ateliere de autocunoaștere pentru mame

Mindfulness pentru gravide

Ateliere de mindfulness